Antena 3 CNN Actualitate Vanghelie îşi înhumează rudele în criptele unor personalităţi de seamă ale României (VIDEO)

Vanghelie îşi înhumează rudele în criptele unor personalităţi de seamă ale României (VIDEO)

Vanghelie îşi înhumează rudele în criptele unor personalităţi de seamă ale României (VIDEO)
11 Iun 2010   •   15:06

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, îşi înhumează rudele la Cimitirul Bellu, chiar în criptele unor personalităţi de seamă ale României.  Spre exemplu, în capela Bellu  blazonul familiei fostului ministru de Război şi al Afacerilor Străine, Iacob Lahovary este încadrat acum de crucile bunicului lui Marian Vanghelie şi a unei alte rude de-a sa.

Capela familiei Lahovary, în care mai nou odihnesc rudele primarului Vanghelie, a fost construită de unul dintre cei mai mari arhitecţi ai României şi se află chiar în centrul Cimitirului Bellu. Pentru a le face loc rudelor sale, primarul Vanghelie a dat afară din cavou personalităţi marcante ale istoriei  noastere. Una dintre ele este Iacob Lahovary, personalitate marcantă la nivel naţional şi european.

Pe pereţii exteriori încă se mai văd inscripţiile care amintesc de faptele marcante pe care le-a făcut generalul Lahovary. În stânga se ascunde o intrare îngustă care duce până în interiorul criptei. Acolo, în loc de inscripţiile funerare ale familiei Lahovary se găsesc două cruci identice, din lemn, ale unor răposaţi din 2008: Niculae Constantin şi Bojan Liana, rudele primarului sectorului 5, Marian Vanghelie.

De asemenea, în apropiere sunt săpate în perete şase cripte destinate iniţial celor din rândul familiei Lahovary. Patru dintre ele sunt golite, iar două sunt acoperite cu zid recent pus.  La gura unuia dintre lăcaşuri  odihneşte o altă rudă a a primarului Marian Vanghelie.

Ultimii urmaşi ai Lahovarylor care au deţinut capela au fost decăzuţi din drepturi pentru că au lăsat locul în parăsire. În lipsa unui urmaş al Lahovarylor, actualul concesionar a fost numit  chiar vărul lui Vanghelie, Mircea Sorin Niculae.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie cimitir
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close