Antena 3 CNN Actualitate Vânt cu aspect de tornadă în România! Pagubele sunt uriașe

Vânt cu aspect de tornadă în România! Pagubele sunt uriașe

Este dezastru în județul Galați, acolo unde vântul puternic a prins aspect de tornadă și a distrus solariile. Cinci hectare au fost puse la pământ, iar legumicultorii sunt disperați.

Vânt cu aspect de tornadă în România! Pagubele sunt uriașe
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    11 Aug 2022   •   15:07

Primarul din Umbrăreşti face un apel către autorități să îi ajute pe oamenii ale căror solarii au fost luate pe sus de furtună. Asta întrucât mulți dintre ei au început deja să se gândească să părăsească țara, din cauză că nu au bani să refacă solariile. 

”O furtuna cu aspect de tornada a distrus la foarte multi oameni solariile! Trebuie să precizez că Umbrărești este al doilea bazin legumicol după Matca din județul Galați și lumea este disperată pentru că alta sursa de venit nu au. 

Mâine vine o comisie formată din reprezentanți de la prefectură și ISU Galați să mergem să evaluăm pagubele și să încercăm, fac apel la instituțiile statului, să le dea ceva la oameni să poată să continue. 

Avem în jur de 5 hectare, dar mai sunt oameni la ușa primăriei care depun înștiințări. Unele sunt totale, suta la suta, adică solarul căzut la pământ... Am tineri care spun că gata, se duc să se angajeze, pleacă in Spania, în Portugalia... 

Să ridici un solar de 2.000 de metri pătrați îți trebuie 100 de mii, 1 miliard sa poți să-l faci. Nu mai au banii ăștia la ora actuala!”, a explicat Ionel Strautulat, primarul localității Umbrărești.

×
Subiecte în articol: Umbrărești Galați
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close