Vântu: Mă supun deciziei instanţei, apoi voi urmări în justiţie pe "toate aceste canalii" vinovate de abuzuri

de A.M.P    |    21 Iun 2012   •   16:22
Vântu: Mă supun deciziei instanţei, apoi voi urmări în justiţie pe "toate aceste canalii" vinovate de abuzuri Foto: Mediafax Foto

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, joi, că se va supune deciziei instanţei şi după ispăşirea pedepsei îi va urmări în justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de acest "rapt", printre care i-a nominalizat pe Traian Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Marius Iacob şi Florian Coldea, informează Mediafax.

Vîntu a dat asigurări la un post de televiziune că nu va ataca în niciun fel decizia instanţei. Cu toate acestea, el a declarat că nu se aştepta la această decizie a instanţei, pe care a catalogat-o ca fiind o bătaie de joc "la adresa actului de justiţie şi a bunului simţ".

"Nu s-a făcut altceva decât să se legifereze tentativa de furt a lui Ghiţă, ajutat de Parchetul General - Kovesi, la instigarea lui Traian Băsescu. Asta e realitatea. Îmi pare rău să constat că nişte judecători s-au făcut părtaşi", a mai spus el.
   
Vîntu a precizat că, după ce îşi va ispăşi pedeapsa, le va urmări în instanţă pe "toate aceste canalii" care s-au făcut vinovate de aceste abuzuri, nominalizându-i pe George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi, Marius Iacob şi pe Traian Băsescu.
   
"Dânşii au încercat din toate puterile şi se pare că au reuşit să-mi incapaciteze puterea de luptă. Fiind afară evident că voi avea o putere de luptă mult mai mare decât fiind arestat", a mai spus Vîntu.
   
El a adăugat că nu are cum să nu se supună deciziei instanţei. "Mă vedeţi pe mine luându-mi căruciorul şi fugind peste graniţe? Este evident că nu am încotro, singura mea posibilitate era să renunţ la a mai lupta cu sistemul ticăloşit generat de domnul Traian Băsescu", a mai spus Vîntu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, fostul patron al Realitatea TV, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, joi, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, în procesul în care este acuzat de şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.


Parteneri
x close