Antena 3 CNN Actualitate Vânzarea produselor de unică folosință, din plastic va fi interzisă în România. Tánczos Barna: ”Este foarte clară politica UE”

Vânzarea produselor de unică folosință, din plastic va fi interzisă în România. Tánczos Barna: ”Este foarte clară politica UE”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a anunțat că de săptămâna viitoare, mai multe produse din plastic vor fi interzise la noi în țară, într-un proces eliminare plasticului.

Vânzarea produselor de unică folosință, din plastic va fi interzisă în România. Tánczos Barna: ”Este foarte clară politica UE”
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    11 Aug 2021   •   16:56

Începând de săptămâna viitoare, farfuriile, furculițele, paharele și alte produse din plastic vor fi interzise și la noi în țară, alăturându-ne directivei UE, privind eliminarea plasticului și creșterea gradului de reciclare.

”Transpunerea directivei single use plastics este pe circuitul de avizare la ministerul Economiei. Săptămâna viitoare va fi pe ordinea de zi a guvernului.

Odată cu implementarea acelei directive se va interzice punerea pe piață a anumitor produse din plastic pahare, furculițe, farfurii și alte categorii de produse din plastic și se vor implementa noi restricții cu privire la producerea anumitor ambalaje din plastic, ținte privind reciclarea acestor produse.

Este foarte clară politica UE, pe cât se poate eliminarea plasticului și creșterea gradului de reciclare”, spune Ministrul Mediului, Tánczos Barna, conform Digi24.

La sfârşitul lunii mai a acestui an, Comisia Europeană a publicat orientări, privind produsele din plastic de unică folosinţă şi a adoptat o decizie pentru reducerea deşeurilor marine provenite de la produsele din plastic de unică folosinţă.

Conform normelor europene, adoptate în 2019, privind produsele din plastic de unică folosinţă, până la data de 3 iulie a anului 2021, statele membre trebuiau să se asigure că anumite produse din plastic de unică folosinţă nu mai sunt introduse pe piaţă.

 

×
Subiecte în articol: plastic reducere poluare interzis România
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close