Antena 3 CNN Actualitate Vara acestui an, cea mai caldă din Europa, din anii '90 și până în prezent, potrivit unui studiu

Vara acestui an, cea mai caldă din Europa, din anii '90 și până în prezent, potrivit unui studiu

​Potrivit unui raport realizat cu ajutorul sateliților Copernicus, vara anului 2022 a fost cea mai caldă vară din Europa, de cât timp există date înregistrate. Se pare că fenomenul anul recent - cel mai cald an, se repetă de ceva timp.

Vara acestui an, cea mai caldă din Europa, din anii '90 și până în prezent, potrivit unui studiu
Sursa foto: Gettyimages | Spencer Platt / Staff
de Ioana Mircea    |    08 Sep 2022   •   17:14

Temperatura medie în Europa a fost între iunie și august cu 0,4 grade Celsius mai mare decât în perioada similară din 2021. În luna august temperatura a fost cu 0,8 grade Celsius mai mare decât în august 2018, potrivit datelor Copernicus Climate Change Service (C3S).

Datele înregistrate se raportează la perioada 1991-2022.

Vara anului 2022 a fost cea în care s-au înregistrat +40 de grade Celsius în Regatul Unit, reprezentând astfel un record.

Luna august a fost mai caldă decât în mod firesc în aproape toată Europa. Tot în această lună s-au înregistrat mai multe precipitații decât în restul lunilor, inclusiv în România.

Datele sateliților Copernicus arată că această vară a fost mai caldă decât cea precedentă, care la rândul ei, stabilise un record. Acest fenomen este întâlnit tot mai des, potrivit Hotnews.

×
Subiecte în articol: incalzire globala seceta Europa
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close