Antena 3 CNN Actualitate Varan veninos, de 1,30 m, cocoţat patru ore într-un copac după ce a fugit de la o expoziţie, din capitală

Varan veninos, de 1,30 m, cocoţat patru ore într-un copac după ce a fugit de la o expoziţie, din capitală

Varan veninos, de 1,30 m, cocoţat patru ore într-un copac după ce a fugit de la o expoziţie, din capitală
Sursa foto: Foto: indonesieflores.com
14 Mai 2011   •   10:57

Un varan de aproape un metru şi jumătate a stat aproape patru ore într-un copac în apropiere de stadionul Lia Manoliu. Reptila urma să fie dusă la o expoziţie la Patinoarul Flamaropol, dar geamul maşinii în care se afla, s-a deschis în timpul mersului şi varanul a reuşit să fugă. A fost recuperat însă de reprezentanţii Poliţiei Animalelor.

Varanul a scăpat în jurul orei 17, aproape de stadionul Lia Manoliu. Proprietarul acestuia, un cetăţean german, administrator al expoziţiei de reptile din capitală, a sunat imediat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor. I s-a răspuns însă că nu e de competenţa lor să întervină într-o asemenea situaţie.

Omul nu s-a lăsat şi a sunat de mai multe ori la 112, până când a fost îndrumat în final către Poliţia Animalelor. Aceştia au venit la faţa locului, unde se strânseseră deja zeci de curioşi,  dar au cerut ajutor la rândul, lor de la pompieri, întrucât nu aveau o scară suficient de lungă pentru a ajunge la reptila ascunsă în copac.

Tot reprezentanţii Poliţiei Animalelor au fost cei care s-au urcat în pom şi au reuşit să recupereze varanul, a cărui muşcătură poate fi extrem de periculoasă.

Varanul care a pus pe jar Poliţia Animalelor , are nouă ani, o lungime de un metru şi 10 centimetri, este carnivor şi poate ataca şi omul. Saliva acestuia provoacă infecţii severe. Nu există antidot pentru bacteriile ce provoacă aceste infecţii.

 

×
Subiecte în articol: copac reptila expozitie patinoar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close