Antena 3 CNN Actualitate Guvernul crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani. Care sunt românii care vor munci mai mult

Guvernul crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani. Care sunt românii care vor munci mai mult

Guvernul pregătește o nouă lovitură pentru medici. Crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani, fără excepție.

Guvernul crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani. Care sunt românii care vor munci mai mult
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    11 Aug 2021   •   11:25

Executivul vrea să modifice legea în vigoare. Este prima dovadă că, treptat, se pregătește vârsta de pensionare pentru toate categoriile de salariați. 

”În prezent, legea 95/2006, legea sănătății, prevede ca în mod opțional, medicii să se poată pensiona la 67 de ani, însă vârsta de bază de pensionare este 65 de ani. De asemenea, este și o categorie a medicilor care sunt doctori în științe medicale sau sunt cadre universitare. Aceia au posibilitatea în prezent, cu acordul managerului, să se pensioneze la vârsta de 70 de ani. 

Ce se modifică în actul normativ este faptul că, în mod obligatoriu, toți medicii se vor pensiona la 67 de ani, nu va mai fi o opțiune. 

Este destul de puțin probabil ca un medic, la 67 de ani, să mai fie în stare să facă gărzi. Nu zic și mai devreme, la 62-63 de ani, deja este epuizat. Încărcătura emoțională, stresul, este mare pentru medici. Drept urmare, eu nu consider că ar fi o soluție viabilă creșterea vârstei de pensionare în mod obligatoriu la 67 de ani. Nu de puține ori au fost cazuri de medici care au murit chiar în timpul exercitării profesiei la locul de muncă, uneori chiar în timpul gărzilor. Drept urmare nu cred că este binevenită această modificare a legislației”, a declarat la Antena 3 Vlad Dima, medic neonatologie.

×
Subiecte în articol: varsta de pensionare
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close