Antena 3 CNN Actualitate Varujan Vosganian: Dacă lucrurile continuă aşa, domnul Pogea se va retrage

Varujan Vosganian: Dacă lucrurile continuă aşa, domnul Pogea se va retrage

Varujan Vosganian: Dacă lucrurile continuă aşa, domnul Pogea se va retrage
Sursa foto: Stirea Zilei
03 Mar 2009   •   20:52

APADOR-CH acuză guvernul că vrea să introducă tortura fizică în codul de procedură penală. Un alt fel de tortură, cea fiscală, e reclamată zilele acestea de afacerişti. Ei acuză guvernul că nu are un plan coerent împotriva crizei şi că singura gândire a ministrului de finanţe e de a colecta cât mai mulţi bani la buget, indiferent de victimele colaterale. Dacă asta înseamnă mai multe impozite, mai multe firme aruncate în faliment, ce să-i faci? Dacă statul se plânge că nu are bani, trebuie să ia de la cineva. Pentru tichete de vacanţă, pentru vizitele în teritoriu ale preşedintelui, pentru una, pentru alta. E criză, dom'le! Evident, vinovată e doar greaua moştenire!

Acesta, dar şi alte subiecte, au fost dezbătute, pe larg, de către fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Recentele declaraţii făcute de actualul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea, privind introducerea unui impozit forfetar, denumit şi pauşal, nu este văzută cu ochi buni de către preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii, acesta a declarat că un astfel de impozit nu ar rezolva deloc problema.

Opinia este susţinută şi de către fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, potrivit căruia introducerea impozitului forfetar în industria alimentară ar trebui să rămână doar la nivel de discuţie.

"Sper să nu îi treacă prin cap vreunuia de la Finanţe să facă aşa ceva. (...) Trebuie o analiză riguroasă", a declarat Vosganian.

Fostul ministru de Finanţe susţine că industriile care merg mai greu ar trebui ajutate, şi nu impozitate.

Varujan Vosganian a discutat şi despre eventualul împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI). Potrivit acestuia, un astfel de împrumut implică şi anumite riscuri. FMI ar putea impune României scăderea cheltuielilor cu o anumită sumă, sugerând, numai, domeniile în care să se renunţe la anumite fonduri, susţine Vosganian.

Fostul ministru al Economiei şi Finanţelor a mai declarat, în cadrul emisiunii, că, dacă lucrurile continuă să meargă în acest sens, "domnul Pogea se va retrage" din funcţia pe care o deţine în prezent.




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei pensii Varujan Vosganian
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close