Antena 3 CNN Actualitate Vasile Astărăstoae (CMR): Eu nu văd ce putea să realizeze deputatul Ciuhodaru, consiliindu-l pe ministrul Sănătăţii

Vasile Astărăstoae (CMR): Eu nu văd ce putea să realizeze deputatul Ciuhodaru, consiliindu-l pe ministrul Sănătăţii

Vasile Astărăstoae (CMR): Eu nu văd ce putea să realizeze deputatul Ciuhodaru, consiliindu-l pe ministrul Sănătăţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Ian 2012   •   12:11

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărătoase, a declarat, joi, că nu se arată deloc deranjat de excluderea lui Tudor Ciuhodaru din Ministerul Sănătăţii, precizând că medicul ar fi putea fi consultat dacă s-ar fi făcut un proiect despre reducerea consumului de etnobotanice sau de alcool.

"Este decizia ministrului, nu pot să spun că mă deranjează, aş fi ipocrit. Eu nu văd ce putea să realizeze deputatul Ciuhodaru, consiliindu-l pe ministrul Sănătăţii", a declarat, joi, şeful CMR, Vasile Astărăstoae.

În plus, Astărăstoae a ţinut să precizeze că nu Ciuhodaru este cel care l-a recomandat pe medicul Vasile Cepoi ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau. Iniţial, s-a spus că medicul Ciuhodaru este cel care i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu, cei care au fost numiţi secretar de stat şi, respectiv, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

"Vă spun, din surse sigure, că pe doctorul Cepoi nu l-a recomandat Ciuhodaru", a afirmat Astărăstoae.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, l-a demis, joi, pe Tudor Ciuhodaru din funcţia de consilier onorific din minister. Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru fusese numit în funcţie în urmă cu două zile.

Numirea lui Ciuhodaru în Ministerul Sănătăţii a venit în urma scandulului iscat pe proiectul Legii Sănătăţii, între preşedintele Traian Băsecsu şi Raed Arafat. Marţi, Raed Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

 



×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close