Antena 3 CNN Actualitate Vasile Bănescu: ''Anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasată! Sărbătorile sunt oricum sobre, nu trebuie să devină însă sumbre''

Vasile Bănescu: ''Anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasată! Sărbătorile sunt oricum sobre, nu trebuie să devină însă sumbre''

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit despre deciziile guvernanţilor cu privire la restricționarea sărbătorilor dedicate Crăciunului. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că este „total deplasat” ca acest lucru să se întâmple.

Vasile Bănescu: ''Anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasată! Sărbătorile sunt oricum sobre, nu trebuie să devină însă sumbre''
de Iulia Gorgorin    |    27 Oct 2020   •   13:10

Vasile Bănescu a avut o recacţie după ce s-a anunţat că perioada Sărbătorilor de iarnă va fi una cu restricții impuse de lupta împotriva Covid-19.

Vasile Bănescu: ''A vorbi despre anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat în acest moment!''

''Noi cred că trebuie să ne concentrăm pe ce putem face în viitorul imediat. A vorbi despre anularea sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat în acest moment, pentru că înainte de sărbătorile de Crăciun ştiu că e vorba de un eveniment care antrenează atenţia întregii ţări (alegerile parlamentare, n.red.)

Aşadar, nu cred şi sper să nu se introducă în discuţie o dublă măsură (...) Nu zidirea în casă, ci ieşirea cu discernământ din casă şi ieşirea în întâmpinarea unor nevoi adânci, şi ale societăţii şi ale fiecăruia dintre noi, cu discernământ. Aşadar, nu cred că e potrivit şi nici corect să vorbim în cheie sumbră despre sărbătorile de iarnă.

Aceste sărbători sunt sobre. Ele nu trebuie să devină însă şi sumbre!

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, duminică seara, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, că în perioada alegerilor vor trebui respectate toate regulile pentru a nu fi răspândit virusul.

Despre sărbătorile de iarnă, Raed Arafat a spus că acestea vor fi „adaptate virusului”

"Despre sărbătorile de iarnă... este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă.

Din păcate acest lucru va fi imposibil. 

Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus", a mai spus Arafat.

 

 

×
Subiecte în articol: Vasile Banescu Crăciun sărbători
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close