Antena 3 CNN Actualitate Vasile Dîncu anunţă că statul vrea să recruteze 10.000 de români. Sunt salarii ca în agricultură

Vasile Dîncu anunţă că statul vrea să recruteze 10.000 de români. Sunt salarii ca în agricultură

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune că ar vrea să recruteze în următorii ani circa 10.000 români care vor fi plătiţi cu salarii similare celor din agricultură.

Vasile Dîncu anunţă că statul vrea să recruteze 10.000 de români. Sunt salarii ca în agricultură
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2022   •   13:37

În prezent, în România sunt două sisteme de voluntariat, aceasta fiind una din soluţiile viitoare pentru resursa activă în ce priveşte apărarea ţării, mai spune oficialul, potrivit romaniatv.net.

Un rezervist câştigă acum circa 3.000 de lei în perioada în care face instrucţie, dar există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei cu vârsta între 18 şi 35 de ani care vor să facă stagiul militar voluntar. 

"În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari pe această cale şi credem că vom reuşi să facem acest lucru pentru că şi aceste situaţii, situaţia asta din Ucraina şi această nesiguranţă a noastră pe foarte mulţi i-a incitat nu numai să-şi ia paşapoarte, ci pe unii i-a incitat să facă pregătire militară pentru că li s-a activat şi sentimentul patriotic", a declarat Vasile Dîncu.

"Avem două sisteme de voluntariat. Este, credem, una din soluţiile viitoare pentru resursa activă din zona rezervei umane pentru apărarea României. 

Unul este cel de rezervişti voluntari, aceştia fac un stagiu de pregătire în jur de trei sau patru luni de zile şi apoi primesc o indemnizaţie, de exemplu, pentru perioada când sunt la instruire, înainte prin prima lege – noi am modificat această lege acum – era destul de mică, undeva în jur de 1.500 de lei era aceasta”, a competat Vasile Dîncu.

Oficialul a explicat că există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei între 18 şi 35 de ani, care vor să facă stagiul militar voluntar.

"Aceştia pot să facă un stagiu şi după aceea rămân cu această pregătire, în timpul stagiului pot să primească o indemnizaţie, nu am stabilit încă acest lucru, suntem în studiu, suntem cu un proiect de lege pe care îl vom lansa săptămânile viitoare, au şi diferite drepturi, beneficiază de pregătire militară şi evident că au o cale directă în care se pot angaja apoi în zona soldaţilor profesionişti", a explicat ministrul Apărării.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu recrutare rezervişti salariu
Parteneri
Vremea se schimbă radical! Ninsori și ploi în mai multe regiuni
x close