Antena 3 CNN Actualitate Vasile Turcu, audiat la DNA într-un dosar legat de reparaţiile de la Opera Română

Vasile Turcu, audiat la DNA într-un dosar legat de reparaţiile de la Opera Română

Vasile Turcu, audiat la DNA într-un dosar legat de reparaţiile de la Opera Română
03 Noi 2008   •   23:50

Vasile Turcu a fost audiat luni, din nou, de procurorii DNA, în dosarul Opera Română. Este vorba despre contractul dintre două societăţi la care este acţionar şi Opera Română.
În 2001, cele două firme s-au angajat să reabiliteze clădirea Operei, pentru 500 de milioane de lei vechi. Ulterior, Ministerul Culturii a plătit aproape 150 de miliarde de lei vechi, deoarece lucrările s-au extins.
Neregulile contractului între Turcu şi Opera Naţională au fost semnalate de preşedintele Grupului de Investigaţie Politică (GIP), Mugur Ciuvică, în 2005.
Potrivit GIP, firma lui Vasile Turcu ar fi încheiat, în anul 2001, cu Opera Naţională un contract de reparaţii curente. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Romconstruct Holding Grup SA se obliga să execute la Opera Naţională din Bucureşti o serie de lucrări de reparaţii curente, respectiv zugrăveli, mochetare, schimbare obiecte sanitare din cabinele artiştilor, a oglinzilor, repararea mobilierului şi a tâmplăriei din cabine. Din partea beneficiarului, contractul a fost semnat de Ludovic Spiess, la acea vreme directorul general al Operei, care a şi demisionat în urma acestei afaceri.
Contractul a fost prelungit prin 16 acte adiţionale, statul ajungând să plătească 146,42 miliarde de lei pentru lucrări. La ieşirea din sediul DNA, Vasile Turcu a declarat că acest doasr este unul politic. ?M-au chemat ca să se vadă că instituţia funcţionează. Eu sunt corect, cinstit", a declarat Turcu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vasile Turcu audiat la DNA
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close