Antena 3 CNN Actualitate Vaslui. Medicul anestezist căruia i-au murit doi bolnavi în ultima săptămână a demisionat

Vaslui. Medicul anestezist căruia i-au murit doi bolnavi în ultima săptămână a demisionat

Vaslui. Medicul anestezist căruia i-au murit doi bolnavi în ultima săptămână a demisionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   11:58

Medicul anestezist Aurel Zabolotnâi, şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, a demisionat de la unitatea sanitară, după ce doi bolnavi au murit în ultima săptămână, în urma anesteziilor făcute de el.

Mai mult, pe numele doctorului s-au înregistrat săptămâna trecută două acuzaţii de malpraxis, informează Agerpres.

Un bărbat de 29 de ani, care urma să fie operat de hernie de disc, a intrat în stop cardio-respirator în urma anesteziei şi a decedat ulterior la un spital din Iaşi.

Ulterior, o tânără de 16 ani a murit după ce în, timpul unei operaţii de apendicită i s-a mărit doza de anestezic pentru a i se extirpa şi un chist descoperit de medici.

Doctorul anestezist a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care cercetează împrejurările în care s-au produs cele două decese.

"Cazul fetei va intra în atenţia medicilor legişti. De asemenea, vom face o sesizare la Colegiul Medicilor Vaslui, care urmează să stabilească dacă a fost vorba de malpraxis, eventuale cauze de malpraxis. Medicul anestezist şi-a dat demisia după cele întâmplate, iar acum căutăm soluţii pentru a ţine linia de gardă", a declarat luni dr. Lelia Croitoru, director medical la SJU Vaslui.

Cel mai mare spital din judeţ a rămas fără linie de gardă pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din această cauză au de suferit pacienţii care nu mai pot fi operaţi la orice oră. Unitatea sanitară are doar doi medici anestezişti, iar altul este angajat cu jumătate de normă.




×
Subiecte în articol: demisie malpraxis decese morti pacienti
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close