Antena 3 CNN Actualitate Vaslui. Patru bărbaţi acuzaţi de crimă, aproape de a fi linşaţi de 250 de oameni (VIDEO)

Vaslui. Patru bărbaţi acuzaţi de crimă, aproape de a fi linşaţi de 250 de oameni (VIDEO)

Vaslui. Patru bărbaţi acuzaţi de crimă, aproape de a fi linşaţi de 250 de oameni (VIDEO)
12 Mar 2010   •   20:28

Patru bărbaţi acuzaţi de crimă au fost aproape să fie linşaţi vineri de 250 de oameni, dintr-o localitate din Vaslui, dornici să-şi răzbune consăteanul ucis. Mascaţii au avut o misiune grea. Să-i păzească dar să-i şi protejeze pe suspecţi de sătenii care par dornici să-i linşeze. Mulţimea a fost greu de stăvilit. Mai ales că cei patru au fost plimbaţi sub ochii sătenilor vreme de câteva ore. Afară şi înăuntru.

Pe bătrân l-au omorât în urmă cu trei săptămâni. L-au bătut, apoi l-au înjunghiat. Doi dintre ei sunt minori. Au fost ajutaţi de un alt tânăr de 19 ani care a stat de pază. Dar planul a fost pus la cale de un consătean mult mai în vârstă. Era totul stabilit dinainte. Bărbatul mai în vârstă le-a explicat celor trei tineri cum să-l jefuiască pe bătrân.

?I-a învăţat tot, cum să lege victima, cum să o sufoce, cum să înţepe cu cuţitul dacă opune rezistenţă?, a declarat procurorul Alice Ruja. Victima avea 75 de ani. Nu se aşteptau să se apere. Iar atunci când s-a întâmplat l-au omorât. I-au luat 350 de lei din casă şi au plecat. Fără regrete. Dimpotrivă. ?A doua zi discutau un alt pont dat tot de bătrân cum că o bătrână profesoară de franceză pensionată este paralizată şi are bani.

Cei patru au recunoscut crima. Vor fi judecaţi pentru omor deosebit de grav şi complicitate la omor. Riscă între 20 şi 25 de ani de închisoare.



Observator

×
Subiecte în articol: crima
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close