Antena 3 CNN Actualitate Vaslui. Un singur medic pentru 15.600 de bolnavi de diabet

Vaslui. Un singur medic pentru 15.600 de bolnavi de diabet

Vaslui. Un singur medic pentru 15.600 de bolnavi de diabet
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Mai 2011   •   23:25

Mai mult de 15.600 de persoane cu diabet din judeţul Vaslui sunt consultate de un singur medic, de cel puţin două ori pe an. Unii dintre ei sunt nevoiţi să străbată sute de kilometri pentru a ridica biletul medical fără de care nu îşi pot procura medicamentele necesare.

Există pacienţi care străbat chiar şi 200 de kilometri pentru a-şi ridica biletul necesar.

"Până de curând, au existat doi medici specialişti diabetologi în judeţul Vaslui, însă unul a plecat în concediu pentru creşterea copilului. În aceste condiţii, toate consultaţiile pe care trebuie să şi le facă obligatoriu pacienţii, de cel puţin două ori pe an, au fost preluate de singurul medic existent în ambulatoriul de specialitate al SJU Vaslui. Noi am scos în permanenţă posturile la concurs, dar nu au venit specialişti deoarece centrele universitare din ţară nu pregătesc suficienţi specialişti în diabetologie", a declarat, vineri, şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Carmen Boghiţă.

Aceeaşi sursă a declarat că ar trebui să fie cel puţin cinci medici diabetologi pentru cei 15.600 de pacienţi din judeţul Vaslui.

×
Subiecte în articol: diabet pacienti bolnavi medici doctori
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close