Antena 3 CNN Actualitate Vasluianul care suna de 50 de ori pe zi la 112 a murit. Nu a primit ajutorul medicilor la nevoie

Vasluianul care suna de 50 de ori pe zi la 112 a murit. Nu a primit ajutorul medicilor la nevoie

Vasluianul care suna de 50 de ori pe zi la 112 a murit. Nu a primit ajutorul medicilor la nevoie
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Mai 2011   •   17:11

Vasluianul care a doborât recordul de apeluri la 112 a murit. Dumitru Mitică Covaci este cel care, doar anul trecut, a chemat salvarea de peste 17.100 de ori. De data aceasta, chiar ar fi avut nevoie de intervenţia medicilor, însă nu a mai primit-o.

La începutul anului, Dumitru Covaci, omul care a dat cele mai multe alarme false la 112, spunea că medicii îi făceau doar o injecţie şi-l trimiteau acasă. Acum, când chiar ar fi avut nevoie de ambulanţă, bătrânul nu a mai apucat să primească ajutorul medicilor. Familia susţine că, atunci când acesta se simţea rău ar fi sunat la ambulanţă, dar nu i-a răspuns nimeni. Rudele susţin că de patru ori au apelat la 112 şi că nimeni nu i-a băgat în seamă. La ora 16, omul a decedat.

Medicii de la ambulanţă contrazic familia şi spun că, de fapt, rudele nu au mai sunat de mult timp la ambulanţă.

"În ultima perioadă, cetăţeanul Dumitru Covaci nu a mai solicitat ambulanţa", spune Doina Spiru, asistent-şef la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Dumitru Mitică Covaci va rămâne în istoria Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui prin numărul record de apeluri telefonice înregistrate la 112, într-un an de zile, respectiv 17.000. În total, bătrânul a chemat salvarea de mai mult de 20.000.

 


×
Subiecte în articol: ambulanta record deces
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close