Antena 3 CNN Actualitate Vecinul unor tineri care își botezau copilul, "șopârlă" la Poliție pentru petrecerea din Șopârlița

Vecinul unor tineri care își botezau copilul, "șopârlă" la Poliție pentru petrecerea din Șopârlița

Un vecin "anonim" a reclamat la Poliție petrecerea organizată la cort, în curtea unei case din comuna Șopârlița, județul Olt, de doi tineri părinți care și-au botezat copilul. Astfel, tinerii au fost amendați cu 10.000 de lei, iar petrecerea la care participau 20 de persoane a fost întreruptă.

Vecinul unor tineri care își botezau copilul, "șopârlă" la Poliție pentru petrecerea din Șopârlița
Sursa foto: Poliția Română
de Alin Tarnovschi    |    08 Noi 2020   •   18:03

"O persoană anonimă a sesizat seara trecută că în comuna Șopârlița se organizează un botez la care participă mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate aproximativ 20 de persoane.

În cauză au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, evenimentul fiind oprit. 

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu,  precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri", se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Peste 100 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore, în Olt

"În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 200 forţe de ordine, fiind verificate peste 110 societăți comerciale, precum şi 68 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 380 de persoane. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 121 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 10 pentru participarea la acivități în spațiu public sau privat pentru care au fost instituite interdicții și 7 transportatorilor de persoane, valoarea totală fiind de 22.500 de lei", se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

×
Subiecte în articol: Șopârlița Olt coronavirus
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close