Antena 3 CNN Actualitate Vecinii lui Obama îşi scot casa la vânzare (VIDEO)

Vecinii lui Obama îşi scot casa la vânzare (VIDEO)

Vecinii lui Obama îşi scot casa la vânzare (VIDEO)
Sursa foto: Casa de vanzare
19 Sep 2009   •   12:06

Într-un cartier de elită din Chicago a fost pus în vânzare un conac cu 17 camere, construit cu mai bine de un secol în urmă. Pe lângă vitralii şi mobilier somptuos, clădirea se distinge şi prin faptul că este vecină cu proprietatea soţilor Obama. Numai că acesta nu este neapărat un avantaj.

Conacul a fost ridicat în 1906, pe un teren de peste o mie de metri pătraţi. Orice vizitator este uimit de bogăţia vitraliilor, de lambriurile originale din mahon şi de suprafaţa generoasă a încăperilor. Dar casa este într-adevăr unică din alt motiv: se află la doar şase metri de locuinţa preşedintelui american, Barack Obama.

Proprietarul s-a înţeles, în general, bine cu familia Obama, care s-a mutat în casa de alături acum patru ani. Dar totul s-a schimbat când Barack Obama a fost ales preşedinte: atunci când el îşi mai vizitează fosta locuinţă, Serviciul Secret pune toată zona în stare de asediu. ?Când e aici, strada devine un adevărat balamuc. Sunt câte 30 - 40 de băieţi, maşini peste tot, alarme roşii în tot felul de situaţii. Toată lumea e tensionată, ţi se învârte capul. E ceva uluitor?, povesteşte actualul proprietar.

Tocmai această agitaţie l-a făcut, se pare, să vândă casa. Dar situaţia are şi avantaje: clădirea este una din cele mai bine protejate locuinţe din lume, iar vecinul ilustru poate fi un punct de atracţie pentru cumpărători. ?Sunt convins că există pe undeva un tip cu un sac mare de bani, gata să dea aproape orice pentru şansa de a trăi uşă în uşă cu vedeta rock care ne este preşedinte?.

Conacul nu are un preţ minim, dar case din acelaşi cartier s-au vândut recent între unul şi două milioane de dolari. Şi asta, fără să-l aibă ca vecin pe Barack Obama.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama vecin
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close