Antena 3 CNN Actualitate Vedeţi lista oficială cu centrele ilegale de la Universitatea Spiru Haret

Vedeţi lista oficială cu centrele ilegale de la Universitatea Spiru Haret

Vedeţi lista oficială cu centrele ilegale de la Universitatea Spiru Haret
Sursa foto: studenti
15 Iul 2009   •   12:15

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării au publicat pe site-ul instituţiei lista cu cele 53 de centre teritoariale pentru învăţământ la distanţă care funcţionează ilegal. 44 dintre acestea se află pe teritoriul României, în timp ce 9 centre se află în străinătate.

În urmă cu puţin timp, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că peste 50 % dintre studenţii Universităţii "Spiru Haret" nu vor avea studiile recunoscute, întrucât Universitatea a funcţionat fără autorizaţie.


Vezi lista cu centrele de învăţământ la distanţă ilegale

Vezi lista cu specializările acreditate

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" pentru a vorbi despre intrarea în legalitate a acestei instituţii de învăţământ superior.

În urma discuţiilor, cele două părţi au convenit ca înscrierea la admiterea în anul universitar 2009 - 2010 să se facă doar la acele facultăţi, specializări sau programe de studiu pentru care există autorizaţie de funcţionare provizorie sau acreditare.

Pentru absolvenţii din 2009, Ministerul Educaţiei va elabora diplome cu antetul Ministerului numai pentru facultăţile autorizate provizoriu sau acreditate din cadrul "Spiru Haret". În cazul celor pentru care nu există autorizaţie provizorie sau acreditare va fi promovat un proiect de ordonanţă astfel încât tinerii din respectivele facultăţi să fie ajutaţi să poată susţine examenele de licenţă.

Oficialii din Educaţie sunt de părere că legislaţia este prea permisivă şi că tinerii românii vor cu orice preţ o dilomă de absolvire a facultăţii, cu riscul ca actul să nu aibă valoare după absolvire.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spiru Haret Ecaterina Andronescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close