Antena 3 CNN Actualitate Vela: ”Se vor da amenzi și după 15 mai. Valoarea amenzilor de până acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce către spitale”

Vela: ”Se vor da amenzi și după 15 mai. Valoarea amenzilor de până acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce către spitale”

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, sâmbătă, că 300.000 de oameni au fost amendaţi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, suma totală a sancțiunilor fiind de 120 de milioane de euro care vor fi folosiți, potrivit acestuia, în sistemul medical.

Vela: ”Se vor da amenzi și după 15 mai. Valoarea amenzilor de până acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce către spitale”
Sursa foto: Hepta
02 Mai 2020   •   21:02

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, sâmbătă seara, suma totală a amenzilor date pentru încălcarea ordonanţelor militare.

„De la debutul epidemiei până azi au fost în jur de 300.000 de persoane sancţionate şi valoarea amenzilor a fost 600 milioane lei. Cam 120 milioane de euro. Este o cifră imensă, dar depinde cum o evaluaţi. Suma asta, care poate fi considerată mai mare sau mică, este semnul că am fost la datorie”, a declarat Marcel Vela la Digi24.

Întrebat dacă după data de 15 mai, când urmează să expire decretul de instituire a stării de urgență în țara noastră, vor mai exista amenzi pentru nerespectarea restricțiilor în vigoare, ministrul Marcel Vela a răspuns:

„Evident că da. Restricțiile care vor rămâne în vigoare - decise de căte Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență - vor avea același obiectiv: protejarea sănătății cetățenilor. Așadar, cei care încalcă regulile ce vor fi implementate în acea perioadă probabil că se vor gândi de mai multe ori, pentru că în actele normative emise vor fi prevăzute și măsuri coercitive”.

Ministrul a spus şi unde vor merge aceşti bani după ce vor fi plătite amenzile.

„Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la MAI, am discutat. pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi către situaţii în care există situaţii vulnerabile”, a explicat Vela.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela amenzi euro
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close