Antena 3 CNN Actualitate Vela: Persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa între orele 11.00 - 13.00

Vela: Persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa între orele 11.00 - 13.00

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat, marți seară, că persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa între orele 11.00 - 13.00.

Vela: Persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa între orele 11.00 - 13.00
24 Mar 2020   •   22:14

"Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinței este permisă numai într-un interval orar, între ora 11.00 și 13.00, strict pentru următoarele motive:

- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie,

- deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță,

-deplasarea din motive justificate precum îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități,

- deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, cu aceeași condiție - sunt excluse activitățile fizice colective

-  deplas[ri pentru nevoile animalelor de companie/domestice", a spus Vela.

Există însă și excepții.

"Circulația persoanele de peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului de timp 11.00 - 13.00 dacă acest lucru se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole, adică medicii, oamenii de afaceri, profesorii, oamenii de știință, agriculorii care dovedesc că sunt implicați în activități didactice, profesionale, economice pot să părăsească locuința și în afara acestui interval". a mai spus Marcel Vela.

Marcel Vela a subliniat că ieșirea din această criză depinde de noi toți.

„Ieșirea cu bine din această criză va depinde de noi toți. (...) Sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității, deplasarea pentru achiziționarea de bunuri necesare traiului”, a spus Marcel Vela.

Angajații vor prezenta la control adeverința de serviciu semnată de angajator, ministrul Marcel Vela menționând că a cerut ca aceasta să fie acceptată fără ștampilă.

„Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebuie să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei”, a mai spus ministrul de Interne.

Măsura se aplică de miercuri, 25 martie, ora 12.00.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close