Antena 3 CNN Actualitate Veneţia, sub ape. Oraşul Îndrăgostiţilor, afectat de cele mai grave inundaţii din ultimii 20 de ani (VIDEO)

Veneţia, sub ape. Oraşul Îndrăgostiţilor, afectat de cele mai grave inundaţii din ultimii 20 de ani (VIDEO)

Veneţia, sub ape. Oraşul Îndrăgostiţilor, afectat de cele mai grave inundaţii din ultimii 20 de ani (VIDEO)
01 Dec 2008   •   20:09

Oraşul Veneţia este, oficial, sub ape. Potrivit autorităţilor itlaiene, inundaţiile care au lovit metropola sunt cele mai grave din ultimii 20 de ani. Majoritatea străzilor din oraş, dar şi centrul turistic, au fost cuprinse de ape. Apa a depăşit cota de alertă cu peste un metru şi jumătate.
Inundaţiile au provocat haos pe străzile oraşului. Apele au pătruns în clădiri şi au provocat pagube însemnate. Oficialii italieni spun că marea a atins un nivel-record, cu 1,60 metri peste cel normal.
Şi centrul turistic al oraşului, unde se află celebra Piaţa San Marco, a fost acoperit de ape. Localnicii, dar şi turiştii, au traversat cu dificultate oraşul. Una dintre clădirile grav afectate a fost şi cea a Institutului român de cultură şi cercetare umanistică.
Spre după-amiază, autorităţile locale au precizat că nivelul apelor a început să scadă. Veneţia nu s-a mai confruntat cu asemenea inundaţii din 1986, când nivelul apelor a crescut până la 1,58 metri.
Tot nordul Italiei a fost afectat de intemperii, în ultimele zile. O furtună violentă a aruncat valuri uriaşe pe ţărmul provinciei Liguria. La Roma, furtuna a fost însoţită de grindină, iar traficul a fost serios perturbat. Serviciile Protecţiei Civile i-au sfătuit pe cetăţeni să nu iasă din case decât dacă este absolut necesar.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Venetia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close