Antena 3 CNN Actualitate Verdictul dat de judecătorii de la ÎCCJ, în conflictul dintre Augustin Lazăr și Tudorel Toader

Verdictul dat de judecătorii de la ÎCCJ, în conflictul dintre Augustin Lazăr și Tudorel Toader

Verdictul dat de judecătorii de la ÎCCJ, în conflictul dintre Augustin Lazăr și Tudorel Toader
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    30 Ian 2019   •   18:10

Curtea de Apel Alba Iulia este instanţa competentă să judece dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, a decis miercuri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, Augustin Lazăr a deschis un proces împotriva Ministerului Justiţiei la Curtea de Apel Alba Iulia, însă această instanţă a stabilit că nu are competenţa teritorială de a judeca acest caz.

CA Alba Iulia susţinea că procesul trebuie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, în raza căreia îşi are sediul Parchetul General.

Ulterior, pe 12 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu are nici ea competenţa de a judeca procesul şi a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Alba Iulia.Conform procedurii, în cazul deciziilor contradictorii ale instanţelor de acelaşi grad, instanţa superioară - în acest caz Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - trebuie să rezolve conflictul de competenţă.

Pe 2 noiembrie 2018, procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

În data de 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr.

×
Parteneri
Judecătoarea Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai
x close