Antena 3 CNN Actualitate Versurile care au ajutat-o pe Monica Iacob Ridzi să câştige premiul al doilea la concursul "Poezie de puşcărie"

Versurile care au ajutat-o pe Monica Iacob Ridzi să câştige premiul al doilea la concursul "Poezie de puşcărie"

Versurile care au ajutat-o pe Monica Iacob Ridzi să câştige premiul al doilea la concursul "Poezie de puşcărie"
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iun 2015   •   22:14

Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a publicat pe blogul ei poezia cu care a câştigat premiul al doilea la concursul "Poezie de puşcărie".

Monica Iacob Ridzi susţine că, prin scris, reuşeşte „să evadeze" şi să se simtă aproape de familie, dar şi să uite de durerile fizice.

"Poezia pentru care am obţinut locul al doilea la concurs, intitulată "Poezie despre viaţă”, este emoţie şi gând. Gândurile care mă frământă de când sunt în penitenciar. Am scris-o la începutul lui martie, în primele zile la Spitalul Jilava. Acum ar putea fi puţin altfel, dar atunci, în urmă cu mai bine de trei luni, aşa a fost. De atunci am scris sute de pagini: poezie, proză, cererea de graţiere, gândurile mele?", scrie Monica Iacob Ridzi pe blogul ei, unde a publicat poezia.

"Poezie despre viaţă" este scrisă de mână, pe două pagini, are zece strofe de patru sau şase versuri, în care Monica Iacob Ridzi vorbeşte despre condamnarea sa, despre dragostea pe care le-o poartă celor doi copii, care o fac să reziste, despre boală şi durerile pe care le îndură.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

 

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează cu doar doi medici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close