Antena 3 Actualitate Veste bombă: Bruxelles-ul face pace în "războiul româno-român". Juncker, mediator între Iohannis și Dăncilă

Veste bombă: Bruxelles-ul face pace în "războiul româno-român". Juncker, mediator între Iohannis și Dăncilă

17 Iul 2018   •   20:15
Veste bombă: Bruxelles-ul face pace în "războiul româno-român". Juncker, mediator între Iohannis și Dăncilă
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Mircea Geoană a confirmat, marți, la "Punctul de Întâlnire" informațiile potrivit cărora președintele Comisiei Europane, Jean Claude Juncker, pregătește o mediere la București pentru un dialog Iohannis - Dăncilă și oprirea tensiunilor dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni.

"Confiirm acest demers de mediere, care este făcut în ambele sensuri, și către Guvern - și la întâlnirea cu doamna Dăncilă a existat o astfel de conversație explicită cu președintele Comisiei Europene - și, de asemenea, ținând cont și de relația cordială care există de ceva timp între președintele Comisiei și președintele Iohannis, și pe acea zonă", a spus Mircea Geoană.

Fostul ministru de Extene afirmă că Jean-Claude Juncker i-a făcut un cadou pre-electoral președintelui Klaus Iohannis prin organizarea Summit-ului UE de la Sibiu, din 2019.

”Eu cred că și domnul Junker și PPE-ul i-au făcut un cadou pre-electoral președintelui Klaus Iohannis, prin organizarea Summit-ului UE de la Sibiu. Este înainte de alegerile prezidențiale, un moment foarte important pentru Klaus Iohannis”, a adăugat Geoană.

Radu Tudor firmă că, potrivit informațiile sale, întâlnirea de miercuri dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, sunt rezultatul dialogului dintre Jean-Claud Juncker, președinte și premier.

"Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a fost la Bruxelles și eu nu cred în coincidențe. Oamenii aceștia erau iremediabil certați, aș spune chiar într-o relație de adversitate fățișă, de dușmănie.

Ei bine, brusc aflăm că se întâlnesc Iohannis și Dăncilă și discută. Normalul șochează - Breaking News: în războiul româno-român asta pare o mare surpriză", a spus Radu Tudor.

Care este miza discuțiilor de la Cotroceni și cum comentează liderii politici, aflați din materialul prezentat de Radu Tudor la "Punctul de Întâlnire".

Deputatul ALDE Varujan Vosganian afirmă că pacea nu trebuie să se facă între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă, ci între șeful statului și Parlament.

"Regimul acesta oarecum semi-prezindențial a născut o grămadă de asimetrii și de excese din zona prezindențială și a născut niște personalități accentuate, mă refer la cei doi președinți, Băsescu și Iohannis, care au dus la situația în care ne aflăm. (...) Câtă vreme nu au exista condiții prealabile care să fie îndeplinite prin angajamente publice, nu putem anticipa că va fi o pace. Pacea nu se face între Dăncilă și Iohannis - pacea se face între Iohannis și Parlament", a afirmat liderul ALDE.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close