Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru bucureşteni! De trei ori mai multe locuri de parcare la finalul anului viitor

Veste bună pentru bucureşteni! De trei ori mai multe locuri de parcare la finalul anului viitor

Capitala va avea peste 32.000 de locuri publice de parcare până la finalul anului viitor, adică un număr triplu faţă de cel actual. "Desființăm parcarea gratuită. Dorim să facem ordine pe străzile din București. Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Veste bună pentru bucureşteni! De trei ori mai multe locuri de parcare la finalul anului viitor
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    12 Mai 2022   •   13:16

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a anunţat că bucureştenii nu vor mai avea probleme cu locurile de parcar şi doreşte ca în centrul Capitalei să nu se mai poată parca gratuit. Astfel, veniturile municipalității din parcări vor crește la 1 milion lei/zi.

"Astăzi exploatăm maxim 12.000 de parcări publice, împărție pe 3 zone. Este regretabil și rușinos cum au fost exploatate, ele generează acum venituri de 60.000 lei/zi venituri. Gradul de ocupare este sub 20%. Ne-am propus să triplăm numărul de parcări în următorii 2 ani. Se avizează noi locuri de parcare în fiecare zi. Trebuie făcută ordine. Vom elibera trotuarele de mașini. Nu vom permite ca mașinile să parcheze pe trotuare”, a declarat Stelian Bujduveanu. 

De asemenea, acesta spune că trasarea de noi locuri de parcare se va face în paralel cu digitalizarea serviciului și aplicarea de amenzi celor care nu respectă regulile.

Personalul care încasează acum taxa în parcările primăriei va fi scos, totul urmând să fie digitalizat.

"Nu poate un om să alerge după 20 de mașini", a explicat Stelian Bujduveanu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close