Antena 3 Actualitate Veste bună pentru bucureşteni! Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran

Veste bună pentru bucureşteni! Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran

de Iulia Gorgorin    |    01 Feb 2021   •   20:00
Veste bună pentru bucureşteni! Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran
Sursa foto: Primăria Sectorului 3/Facebook

Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran la intrarea în București de pe Autostrada A2. Obiectivul rutier va fi realizat în zona Drumul între Tarlale și va ușura traficul de pe Bulevardul Theodor Pallady.

Primăria Sectorului 3 își propune să realizeze obiectivul de investiții „Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale, prin construirea unui pasaj suprateran, exclusiv rutier, care are rolul de a degreva intersecția Drumul între Tarlale și Bulevardul Theodor Pallady, precum și amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulației în zona intersecției cu sens giratoriu”.

Principalele scopuri al investiției sunt reducerea timpului de deplasare a autovehiculelor care tranzitează zona și diminuarea poluării.

Proiectul este evaluat la peste 31 de milioane de lei și a obținut deja mai multe certificate și avize.

Anunțul făcut de Primăria Sectorului 3:

''Azi, discutăm despre un alt proiect pe care îl avem pentru fluidizarea traficului în sectorul nostru, mai precis, despre pasajul suprateran de la A2.

Detalii

OBIECTIV DE INVESTIȚIE: INTERCONECTAREA SISTEMELOR DE TRANSPORT AUTO ÎN ZONA DRUMUL ÎNTRE TARLALE

(CONSTRUIRE PASAJ RUTIER SUPRATERAN)

În scopul măririi capacității de transport pentru zonele unde există puncte de interes și unde traficul este mai intens, categorie unde se încadrează și intrarea în Municipiul București de pe Autostrada A2 pe Bulevardul Theodor Pallady, Primăria Sectorului 3 își propune aplicarea unor soluții favorabile prin realizarea obiectivelor de investiții. Astfel, Primăria Sectorului 3 își propune realizarea obiectivului de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale, prin construirea unui pasaj suprateran, exclusiv rutier, care are rolul de a degreva intersecția Drumul între Tarlale și Bulevardul Theodor Pallady, precum și amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulației în zona intersecției cu sens giratoriu.

Pe amplasamentul destinat construirii obiectivului de investiții există mai multe tipuri de utilități ce vor trebui relocate, astfel încât să se asigure eliberarea amplasamentelor necesare demarării lucrărilor pentru pasajul rutier suprateran.

În vederea elaborării documentației pentru autorizarea lucrărilor de construire privind obiectivul de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale, sector 3, București, Primăria Municipiului București a emis Certificatul de urbanism nr. 248 R/18289898 din 06.04.2020 prin care au fost solicitate 23 avize. Au fost obținute 22 avize favorabile și se pregătesc documentele necesare depunerii documentației pentru obținerea avizului Comisiei de Coordonare Retele din cadrul PMB.

Lucrarea este în curs de avizare și costă peste 31 de milioane de lei

În conformitate cu prevederile HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentatiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice, prin HCLS3 nr. 139/2020 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale cu valoarea totală de 31.049.518,17 lei inclusiv TVA din care C+M 26.539.799,32 lei inclusiv TVA.

Principalele avantaje ale realizării obiectivului de investiții prezentat sunt:

1️⃣reducerea timpului de deplasare a autovehiculelor care tranzitează zona,

2️⃣reducerea gradului de poluare prin scăderea consumului de carburant pe unitatea de distanță,

3️⃣dezvoltarea infrastructurii existente și creșterea siguranței participanților în trafic prin asigurarea unei infrastructuri moderne, conformă cu cerințele actuale, atât din punct de vedere al structurii rutiere cât și al utilităților acesteia,

4️⃣degrevarea zonei prin orientarea și separarea sensurilor de trafic,

5️⃣standarde civice și de mediu la nivel mult mai ridicat comparativ cu situația existentă

Pentru acest obiectiv lucrările au fost atribuite societății ALGORITHM REZIDENTIAL S3 S.R.L. #EchipaPS3 #Comunitate #S3CeiMaiBuni'', au transmis reprezentaţii Primăriei Sectorului 3 pe Facebook.

×
Subiecte în articol: pasaj Primăria Sectorului 3 subteran

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close