Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru militari. Pensiile ce au fost reduse la recalculare vor fi reîntregite de la 1 octombrie

Veste bună pentru militari. Pensiile ce au fost reduse la recalculare vor fi reîntregite de la 1 octombrie

Veste bună pentru militari. Pensiile ce au fost reduse la recalculare vor fi reîntregite de la 1 octombrie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    18 Iun 2013   •   16:54

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 262 de voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi 22 de abţineri, proiectul de lege potrivit căruia, de la 1 octombrie 2013, pensiile militarilor recalculate în 2010 revin la nivelul de dinainte de recalculare, informează Mediafax.

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect.
   
Proiectul prevede că pensiile militarilor recalculate în 2010 ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul din decembrie 2010 începând de la 1 octombrie 2013.
   
Proiectul a fost iniţat de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobriţoiu, Gabriel Vlase, George Scutaru, Mihăiţă Calimente, Radu Stroe.
   
După vot, George Scutaru a precizat că adoptarea acestui proiect îndeplineşte unul dintre primele obiective ale USL, şi anume revenirea la pensiile militare la cuantumul din 2010.

El a spus că Guvernul Boc a tăiat pensiile militarilor, şi acum, pentru 18 milioane de militari din MApN şi servicii, se face dreptate, USL îndeplinindu-şi astfel promisiunea electorală.
   
Deputatul PDL Gheorghe Tinel a spus că PDL s-a abţinut de la vot deoarece nu este convins că prin acest act normativ se face dreptate până la capăt. "Aţi venit pentru un angajament făcut grupului Dogaru", a spus Tinel Gheorghe.
   
În replică, deputatul minorităţilor Niculae Mircovici a precizat că şi lui îi va reveni pensia de la 1 octombrie şi nu face parte din echipa Dogaru.
   

×
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close