Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru studenţi, ALOCAŢIA CREŞTE! Vezi cu cât

Veste bună pentru studenţi, ALOCAŢIA CREŞTE! Vezi cu cât

Veste bună pentru studenţi, ALOCAŢIA CREŞTE! Vezi cu cât
Sursa foto: foto: manager.ro
04 Apr 2012   •   18:05

Ministerul Educaţiei a hotărât ca în anul şcolar 2012-2013 să mărească alocaţia per student de la 2,800 de lei la 4,000 de lei, universităţile urmând să decidă numărul de studenţi şi împărţirea fondurilor.

"Anul viitor, ministerul nu mai finanţează locuri la admiterea în învăţământul superior, ci dă granturi, adică o sumă de bani pe care fiecare universitate o poate împărţi între locurile bugetate sau parţial suportate de către studenţi împreună cu instituţia de învăţământ superior. Astfel, ministerul alocă 45.887 granturi pentru licenţă, 25.426 pentru master, 4.000 pentru rezidenţiat şi 1.504 pentru doctorat", a spus ministrul Cătălin Baba, potrivit Mediafax.

Suma pentru licenţă va putea fi împărţită astfel încât universitatea să aibă un număr mai mare de studenţi.

Baba a precizat şi faptul că graniturile vor putea fi folosite fie numai pentru studenţii bugetaţi, fie vor putea fi fracţionate încât o parte să fie alocată pentru unitatea de învăţământ superior, iar ce rămâne pentru studenţi.

Nivelul taxei va fi decis de universităţi, dar valoarea reală pentru un student va fi de 4,000 de lei.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar şi universitar 2012-2013 a fost postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

×
Subiecte în articol: Catalin Baba
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close