Antena 3 CNN Actualitate Veste minunată pentru profesori

Veste minunată pentru profesori

Veste minunată pentru profesori
02 Noi 2017   •   14:39

Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților a dat raport de admitere propunerii legislative care prevede că plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale ale personalului din învățământ se va asigura din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale.

Multe primării au început să aibă probleme în achitarea salariilor către profesori din bugetele locale. De aceea, este o veste bună pentru profesori faptul că banii pentru salariile acestora vor fi alocați direct din bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei.

Propunerea legislativă prevede și că plata sumelor necesare executării hotărârilor judecătorești se va face începând cu 2018, eșalonat pe cinci ani, din bugetul de stat, scrie agerpres.ro.

"Începând cu anul 2018, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Educației Naționale, se asigură fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătorești devenite executorii până la 31 decembrie 2017, având că obiect acordarea de daune-interese moratorii sub formă dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor prevăzuteîn titluri executorii princare s-au acordat drepturi salariale personalului din învățământ', mai prevede proiectul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close