Antena 3 CNN Actualitate Veste proastă pentru șoferi! Se vor ridica din nou mașinile! Vezi în ce condiții te poți trezi fără autoturism

Veste proastă pentru șoferi! Se vor ridica din nou mașinile! Vezi în ce condiții te poți trezi fără autoturism

09 Iul 2016   •   18:01

Atenţie, şoferi! O nouă lege privind ridicările de maşini mai are doar un pas să fie aprobată. Şi se va aplica în toată ţara.

Guvernanţii susţin că este necesară o astfel de măsură, dar că legea trebuie aplicată fără abuzuri. Aşa că regulile au fost scrise clar.

Ridicările de maşini au fost declarate ilegale în luna mai a anului trecut. Iar Ministerul de Interne a primit sarcina de a scrie reguli noi pentru acest mod de sancţionare al şoferilor. Conform noului regulament, se va ridica un autoturism parcat pe trecerile de pietoni, în intersecţii sau la mai puţin de 10 metri de colţul lor, în staţii sau pe pistele de biciclişti sau dacă se blochează benzile de circulaţie.

Autovehiculele pot fi ridicate dacă staţionează:

- pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de zece m înainte de acestea;

- în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu;

- în stațiile mijloacelor de transport public de persoane;

- în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjenește circulația vehiculelor;

- pe pistele obligatorii pentru pietoni și/sau bicicliști;

- pe trotuar, cu excepția situațiilor în care staționarea este permisă prin mijloace de semnalizare rutieră corespunzătoare.

De asemenea, şoferii nu vor mai putea parca pe trotuare, chiar dacă ar lăsa cel puţin un metru pentru pietoni. Regulamentul a ajuns la Guvern şi urmează să fie aprobat.

×
Subiecte în articol: regulament
Parteneri
Modificări pentru românii care primesc bonuri de masă
x close