Antena 3 CNN Actualitate Veste teribilă pentru Radu Mazăre, după ce s-a aflat că vrea să ceară azil politic în Madagascar

Veste teribilă pentru Radu Mazăre, după ce s-a aflat că vrea să ceară azil politic în Madagascar

Veste teribilă pentru Radu Mazăre, după ce s-a aflat că vrea să ceară azil politic în Madagascar
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Dec 2017   •   08:33

Madagascar, ţara unde Radu Mazăre a cerut azil politic, a fost lovită anul acesta de o epidemie de ciumă cu 2.348 de cazuri şi 202 decese, în perioada 1 august - 22 noiembrie, potrivit datelor prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Dintre acestea, 1.791 de cazuri au fost de ciumă pneumonică, 341 de ciumă bubonică şi 215 cazuri de tip nespecificat. De asemenea, 81 de lucrători din domeniul sănătăţii au suferit de boli compatibile cu ciumă, fără a se înregistra vreun deces printre aceştia, arată Hotnews.

Ciuma reapare aproape în fiecare an în Madagascar, de obicei din septembrie până în aprilie, însă în acest an epidemia a început în luna august şi s-a răspândit în zone urbane mari, spre deosebire de epidemiile anterioare, potrivit OMS.

Asistenta stagiară Ioana Saitiş a povestit într-un interviu, intitulat "Bucuria de a sluji oamenilor şi copiilor din Madagscar," preluat de site-ul misiunemadagascar.ro, ce măsuri au luat autorităţile malgaşe în cazul epidemiei de ciumă:

"Aici „lucrurile se întâmplă” de la final de august, iar din septembrie au luat amploare naţională. La noi în oraş au fost déjà oameni care au murit din pricina ciumei, iar în urma lor s-au făcut adevarate investigaţii, ca să se ajungă pe urma celorlalte potenţiale victime. La nivel naţional este stare de urgenţă.

Au fost 3 săptămâni în care şcolile au fost închise, ca să se facă deratizare. Iar acum se intră în toate instituţiile din oraşele ţării cu „autorizaţie”. Autorizaţie ? Da. La intrarea în bancă, de exemplu, stă cu gardian cu un termometru special în mână (cu infraroşu). Dacă ai temperatura peste 38 Celsius, nu ai voie să intri. La şcoli, situaţia stă la fel. Copiii care merg la cursuri, stau la cozi de 20-30 de minute, iar părinţii lor, alături de ei. De ce ? Din aceeaşi cauză. Li se ia temperatura, pentru că aceasta este una dintre principalele manifestări ale unui început de ciumă bubonică. O iei ? Ai 12 ore la dispoziţie să ajungi într-un spital şi să fii pus sub tratament special, altfel nu mai ajungi ziua de mâine. Ei, bine cam asta este viaţa noastră aici în Madagascar: între zâmbet şi suspin", a spus Ioana.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a cerut azil politic în Madagascar și spune că nu va reveni în țară până când la noi nu va fi o justiție reală.

În prezent, Mazăre nu are vreun mandat de arestare pe numele său, motiv pentru care nu poate fi numit fugar. 
 

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close