Antena 3 CNN Actualitate Vestea bună care îi va îmbogăţi pe români. Decizia a fost luată de Curtea Europeană de Justiţie

Vestea bună care îi va îmbogăţi pe români. Decizia a fost luată de Curtea Europeană de Justiţie

Vestea bună care îi va îmbogăţi pe români. Decizia a fost luată de Curtea Europeană de Justiţie
de O.P.    |    27 Sep 2013   •   06:21

Veste bună pentru călătorii pe calea ferată. Curtea Europeană de Justiţie a stabilit că pasagerii au dreptul la despăgubiri dacă trenul lor întârzie mai mult de o oră.

Surprinzător, nu toţi călătorii se bucură de această hotărâre. Mulţi se tem că societăţile feroviare vor avea noi probleme financiare şi, până la urmă, tot publicul va avea de pierdut.

Curtea Europeană de Justiţie, cea mai înaltă instanţă a Uniunii Europene, a judecat un litigiu între căile ferate din Austria şi agenţia de reglementare feroviară din aceeaşi ţară. Decizia Curţii a interpretat un articol din Convenţia asupra Transportului internaţional pe calea ferată, din 1980.

Curtea a stabilit o despăgubire de cel puţin 25 la sută din preţul biletului, pentru întârzieri între 60 şi 120 de minute, şi 50 la sută pentru întârzieri mai mari. Ziariştii care au cerut opinia călătorilor, în gara din Berlin, au avut surpriza să afle că mulţi au luat apărarea companiei feroviare germane.

Compania germană a salutat decizia Curţii Europene şi a adăugat că o va pune imediat în aplicare.

×
Subiecte în articol: despagubiri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close