Antena 3 CNN Actualitate Vestea la care nimeni nu se mai aștepta din partea meteorologilor. Prognoza METEO 27 iulie 2020

Vestea la care nimeni nu se mai aștepta din partea meteorologilor. Prognoza METEO 27 iulie 2020

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică. Potrivit meteorologilor, până la ora 23.00 se anunță ploi. vijelii și grindină. De asemenea, aceștia au anunțat că, în perioada următoare, românii vor avea parte de vreme foarte caldă, temperaturile ajungând la mijlocul săptămânii până la 38 de grade Celsius la umbră.

Vestea la care nimeni nu se mai aștepta din partea meteorologilor. Prognoza METEO 27 iulie 2020
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    27 Iul 2020   •   08:06

Cea mai mare parte a ţării se află, luni, sub o informare meteo de instabilitate atmosferică, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Până la ora 23:00 meteorologii anunță ploi, vijelii și grindină.

În intervalul menţionat, la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi în special în cele nordice, centrale, precum şi la deal şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp.

În regiunile estice şi sud-estice, în cursul dupã-amiezilor de duminicã (26 iulie) şi luni (27 iulie), vremea va fi cãlduroasã, disconfortul termic ridicat şi local indicele de confort temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Prognoză meteo 27 iulie 2020

La această oră, cerul prezintã înnorãri în regiunile vestice şi nord-vestice şi este variabil în rest. Vântul suflã slab şi moderat. La ora 05, temperatura aerului avea valori cupinse între 9 grade la Miercurea Ciuc şi 24 de grade la Sulina.

Gradul de instabilitate atmosfericã va fi temporar accentuat în sud-vestul, vestul, nordul şi centrul ţãrii şi se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi condiţii de grindinã. Astfel de fenomene vor fi mai intense la deal şi la munte, precum şi în Maramureş şi Transilvania, unde ploile vor avea caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp.

În regiunile estice şi sud-estice, vremea va fi cãlduroasã cu cerul variabil şi doar izolat vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã, dar disconfortul termic va fi în creştere astfel încât indicele temperaturã-umezealã (ITU) va putea atinge pe suprafeţe mici pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime la scara întregii ţãri se vor încadra, în general, între 24 şi 34 de grade.

Prognoză meteo București 27 iulie 2020

Luni dimineață, cerul este variabil, vântul suflã slab, iar la ora 05 se înregistrau 18 grade la Bãneasa, 19 grade la Afumaţi şi 20 de grade la Filaret.

Astăzi, vremea va fi cãlduroasã în orele amiezii, cu disconfort termic în creştere, astfel încât indicele temperaturã-umezealã (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi în jur de 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Presiunea atmosferică este 753 mmHg.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close