Antena 3 CNN Actualitate Vestea pe care o așteaptă toți părinții! Este vorba despre declarația pe proprie răspundere

Vestea pe care o așteaptă toți părinții! Este vorba despre declarația pe proprie răspundere

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a declarat că a cerut vineri modificarea prevederilor potrivit cărora copiii nu vor fi acceptați la școală în lipsa unei declarații pe proprie răspundere din partea părintelui, prin care să ateste că elevul nu are simptome de Covid.

Vestea pe care o așteaptă toți părinții! Este vorba despre declarația pe proprie răspundere
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    22 Aug 2020   •   07:17

Deja, declarația pe propria răspundere în forma în care a fost mediatizată a devenit tot mai controversată și chiar și ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat recent că aceasta ar trebui modificată prin adăugarea unei sintagme pentru ca părintele să nu poată fi acuzat de rea intenţie dacă nu a recunoscut unul dintre simptomele specifice coronavirusului.

În acest moment, potrivit documentului părintele ar putea răspunde penal în caz de fals în declaraţie.

„Cred că ar trebui adăugată o sintagmă 'după cum cunosc', ceva care să asigure părintele că există posibiliatea să greşească. Nu putem noi să spunem din start că părintele de rea credinţă îşi aduce copilul bolnav la şcoală”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie pentru TVR.

Asociație de părinți: Părinţii pot face un triaj observaţional, dar nimic mai mult

Și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, spune că a cerut modificarea acestei prevederi. Și asta pentru că părinţii nu au competenţe medicale ca să îşi asume declaraţia pe propria răspundere cu care copilul poate să meargă la școală.

„Părinţii pot face un triaj observaţional, dar nimic mai mult. Să observe dacă are temperatură, dacă este răcit rău, astfel încât să nu trimită copiii la şcoală. Noi am solicitat astăzi Ministerul Sănătăţii să modifice acea anexă”, a precizat Iulian Cristache, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: declaratia pe propria raspundere
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close