Antena 3 Actualitate Vestea primită de Biserica Ortodoxă, imediat după publicarea datelor de la RECENSĂMÂNT. "Dumnezeu să aibă milă!"

Vestea primită de Biserica Ortodoxă, imediat după publicarea datelor de la RECENSĂMÂNT. "Dumnezeu să aibă milă!"

de O.P.    |    04 Iul 2013   •   12:05
Vestea primită de Biserica Ortodoxă, imediat după publicarea datelor de la RECENSĂMÂNT. "Dumnezeu să aibă milă!"
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele finale ale recensământului populaţiei realizat în 2011. Potrivit rezultatelor, în ceea ce priveşte religia, şi-au exprimat apartenenţa la o structură confesională 18.861.900 de persoane.

"86,5% dintre persoanele care au declarat religia sunt de religie ortodoxa, 4,6% s-au declarat de religie romano-catolica, 3,2% de religie reformata, iar 1,9% penticostala", potrivit datelor prezentate de INS.

Ponderi între 0,4% şi 0,8% au înregistrat urmatoarele religii: greco-catolica (0,8%), baptistă (0,6%) şi adventistă de ziua a şaptea (0,4%). Persoanele de altă religie decât cele prezentate mai sus reprezintă 1,8% din total.

Fără religie" sau atei s-au declarat 0,2%.

"La recensământul din 20 octombrie 2011, înregistrarea etniei, limbii materne şi a religiei s-a facut pe baza liberei declaraţii a persoanelor recenzate. Pentru persoanele care nu au vrut să declare aceste trei caracteristici, precum şi pentru persoanele pentru care informaţiile au fost colectate indirect din surse administrative, informaţia nu este disponibilă pentru aceste trei caracteristici", au precizat reprezentantii INS.

Imediat ce aceste date au fost publicate, pe internet au apărut diferite comentarii ale oamenilor. "Dumnezeu să aibă milă de cei care s-au declarat fără Dumnezeu", spunea unul din acestea.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close