Antena 3 CNN Actualitate Vestea şocantă despre România. "Ţara noastră îmbătrâneşte într-un ritm alert!"

Vestea şocantă despre România. "Ţara noastră îmbătrâneşte într-un ritm alert!"

Vestea şocantă despre România. "Ţara noastră îmbătrâneşte într-un ritm alert!"
de O.P.    |    13 Aug 2013   •   06:00

România îmbătrâneşte rapid! În acest moment, avem doar 6 milioane de tineri şi s-ar putea să ni se pară o cifră foarte mare în curând. De 12 ani, numărul tinerilor scade alarmant. În plus, ei sunt şi cei mai săraci dintre români. Dar şi cei mai vicioşi. Beau, fumează şi mănâncă foarte prost.

Rata cea mai mare a sărăciei absolute, aproape 9 procente, e în rândul tinerilor. Adică, a celor cu vârste între 15 şi 19 ani. Oficialii leagă sărăcia ŞI de lipsa de cultură şi educaţie. Acelaşi raport arată că peste 80% dintre tineri n-au văzut în viaţa lor ce înseamnă o conferinţă, o dezbatere, cu atât mai puţin un schimb internaţional de experienţă.

Nici când vine vorba despre sănătate tinerii NU prea au cu ce se lăuda. Jumătate dintre ei NU mănâncă deloc fructe şi legume. (CG4)În schimb, o treime mănâncă zilnic sau de 3 ori pe săptămână preparate fast food.

Aproape 15 la sută beau frecvent alcool, peste o treime sunt fumători şi aproape 70 de procente sunt mulţumiţi de felul în care îşi petrec timpul liber: se uită la televizor sau se întâlnesc cu prietenii.

Doar 5% dintre tinerii din România s-au implicat în acţiuni de voluntariat.

Speriaţi de aceste cifre, oficialii de la Ministerul Tineretului şi Sportului au pus la punct o strategie prin care să încearcă profesionalizarea în timp scurt a 10 mii de tineri.


×
Subiecte în articol: tineri
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close