Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru agricultori. Termenul de depunere a cererilor unice de plată, prelungit până la 15 iunie

Vești bune pentru agricultori. Termenul de depunere a cererilor unice de plată, prelungit până la 15 iunie

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, joi seară, că termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost prelungit până la 15 iunie. El a mai menționat că, 15 mai, APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru situația în care aceștia doresc să acceseze credite pentru activităţi curente.

Vești bune pentru agricultori. Termenul de depunere a cererilor unice de plată, prelungit până la 15 iunie
Sursa foto: Hepta
21 Mai 2020   •   22:39

"Guvernul a adoptat în această seară o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020. Asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de restricţiile de circulaţie şi de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID.

O altă măsură este aceea că din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente. Am negociat prin APIA cu instituţiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 85 % din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maxim 2%", a declarat Adrian Oros, după şedinţa Guvernului.

Persoanele interesate pot găsi convenţiile cu băncile pe site-ul APIA.

De prelungirea termenului pentru depunerea cererilor de plată la hectar vor beneficia peste 850.000 de fermieri, pentru o suprafaţă de peste 9 milioane de hectare.

 

×
Parteneri
Ajutor de 1.900 de euro pentru românii care stau la casă
x close