Antena 3 Actualitate Vești bune pentru fermieri. Ce a decis ministrul Agriculturii

Vești bune pentru fermieri. Ce a decis ministrul Agriculturii

27 Aug 2017   •   10:37
Vești bune pentru fermieri. Ce a decis ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut sâmbătă, la Timișoara, finalizarea pe teren, până la data de 1 octombrie, a tuturor controalelor care stabilesc gradul de afectare a culturilor în urma condițiilor meteo atipice.

''Am discutat (cu reprezentanții fermierilor timișeni — n.r.) să intre dispozitivul juridic necesar, instituit legal de prefect, pentru a participa în comisii stabilite conform actelor normative, la determinarea producțiilor în câmp, la fiecare fermier, răspunzând cererii înaintate de ei, pentru a cunoaște exact care este gradul de afectare și apoi să prelucrăm informațiile pentru a veni cu ajutorul cuvenit pentru fermierii din Vest. Suntem în proces de evaluare (...). Să se facă dovada forței majore și să fie eligibili la culturile unde este sprijinul cuplat pentru a putea beneficia integral de el (...). Până la 1 octombrie să se termine controalele toate pe teren'', a arătat Daea, potrivit agerpres.ro.

El i-a informat pe fermierii timișeni, cu care s-a întâlnit la Muzeul Satului Bănățean, că a luat măsura de a informa Comisia Europeană despre situația deosebită din România și, în mod deosebit, din partea de Vest, transmițând că este necesară o decizie a CE, astfel încât avansul pentru subvenții din toamnă să fie mai mare — 70%, iar acestea să fie distribuite fermierilor din 16 octombrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close