Antena 3 CNN Actualitate VEŞTI BUNE pentru şoferi! Taxa de primă înmatriculare se micşorează

VEŞTI BUNE pentru şoferi! Taxa de primă înmatriculare se micşorează

VEŞTI BUNE pentru şoferi! Taxa de primă înmatriculare se micşorează
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Aug 2012   •   20:08

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a declarat marţi, că taxa auto de primă înmatriculare se va schimba anul acesta şi va ţine cont de normele şi principiile europene, dar şi de buzunarele românilor, scrie Agerpres.
   
'După cum ştiţi, există un grup de lucru care încearcă să finalizeze nivelul la care taxa auto va fi aplicată undeva în ultimul trimestru al acestui an şi desigur că vom ţine cont de normele şi reglementările UE în domeniu, vom respecta angajamentele pe care România şi le-a asumat în vederea reducerii cu 20 la sută a emisiilor de bioxid de carbon, dar în acelaşi timp trebuie să ţinem cont de puterea de cumpărare a populaţiei, de nivelul veniturilor pe care românii îl au pentru că nu se poate la o putere de cumpărare care se situează pe locul 26 din cele 27 de state membre din UE să aplicăm nişte taxe şi nişte biruri pe buzunarele şi spatele românilor, care sunt total nejustificate', a spus Rovana Plumb.
   
Potrivit ministrului Mediului, taxa de primă înmatriculare va stabilită în aşa fel încât să se ţină cont de puterea de cumpărare a românilor şi, de asemenea, din punct de vedere al protecţiei mediului şi de angajamentele asumate de România de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.
   
Grupul de lucru din cadrul Ministerului Mediului va fi în măsură în luna septembrie să îşi prezinte poziţia în acest sens Guvernului şi Rovana Plumb susţine că în niciun caz taxa aceasta nu va fi mai mare decât cea existentă şi în calculul acesteia se va ţine cont şi de modalităţile de calcul şi de aplicabilitate din celelalte state membre ale Uniunii Europene.
   
'Nu avem nevoie să inventăm o roată nouă, ea există deja şi funcţionează. În orice caz se va ţine cont de buzunarul românilor pentru că nu putem să aplicăm taxe în neştire. Această taxă trebuie să fie una rezonabilă care să corespundă din punct de vedere al abordării cu normele şi principiile europene, dar să ţină cont şi de venitul românilor pentru că sunt aproape cinci milioane de români care trăiesc la limita riscului de sărăcie, iar maşina nu mai este un lux, ci un necesar al fiecărei familii dacă vrem într-adevăr să avem un trai decent în România şi dorim acest lucru ca şi Guvern', a subliniat Rovana Plumb.

×
Subiecte în articol: rovana plumb ministrul Mediului
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close