Antena 3 Actualitate Vești de ultima oră despre starea lui Sebastian Papaiani

Vești de ultima oră despre starea lui Sebastian Papaiani

28 Mai 2016   •   12:27
Vești de ultima oră despre starea lui Sebastian Papaiani

Apropiaţii lui Sebastian Papaiani susţin că actorul, care luni a ajuns la Spitalul Universitar, în urma unui accident vascular cerebral, se simte mai bine.

„Maestrul Papaiani este bine. Îşi face nişte investigaţii amănunţite dar merge și vorbeşte”, a povestit, în exclusivitate pentru Click!, un prieten de-al artistului.

Actorului i s-a făcut rău luni dimineaţă (23 mai), după ce a băut, în bucătăria casei sale, o ceaşcă de cafea. Soţia l-a găsit căzut în baie, în stare de inconştienţă.

Actorul Sebastian Papaiani a fost internat de urgență la Spitalul Universitar din București.

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești, unde și-a petrecut copilăria, după cum declara într-un interviu, ''într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de țigani, dar țigani cu care puteai să fii prieten...''.

La 17 ani se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de fosta Miss România 1936, Crina Cojocaru, care îl determină să treacă peste multe obstacole și să devină actor.

A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București. În 1961, și-a făcut debutul în producția cinematografică ''Purgatoriul nr. 5'', iar în 1963 joacă în comedia regizorului Geo Zaizescu ''Un surâs în plină vară'', unde alături de tânăra și frumoasa actriță Florina Luican, se face remarcat atât de critici, cât și de public. Filmează an de an, însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume (1974).

Dintre piesele de teatru jucate se numără:  ''Astă seară se joacă fără piesă'' de Luigi Pirandello, în regia lui Alexa Visarion, ''Domnișoara Nastasia'' de Gh. M. Zamfirescu, în regia lui Horea Popescu, ''Livada cu vișini'' de Cehov, regia Sorin Militaru, ''Să nu-ți faci prăvălie cu scară'' de Eugen Barbu, regia Sanda Manu și multe altele.

Rămâne de neegalat în rolurile Plutonier Căpșună din seria ''B.D'', Alecu din ''Astă seară dansăm în familie'', Pompei din ''Toamna bobocilor'' și mai ales Ieremia din serialul TV ''Toate pânzele sus''.

Actorul Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebrităților, în 2011. În 13 decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

×
Subiecte în articol: Sebastian Papaiani

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close