Antena 3 CNN Actualitate Vești extraordinare! Se poate schia în Poiana Brașov în partea superioară a Masivului Postăvarul

Vești extraordinare! Se poate schia în Poiana Brașov în partea superioară a Masivului Postăvarul

Vești extraordinare! Se poate schia în Poiana Brașov în partea superioară a Masivului Postăvarul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Dec 2015   •   16:11

Turiștii care vin să-și petreacă sărbătorile de Crăciun și Anul Nou în Poiana Brașov pot să schieze pe mai multe pârtii din partea superioară a Masivului Postăvarul, a declarat marți administratorul public al Brașovului, Miklos Sandor Gantz.

"Se poate schia numai în partea superioară a Masivului Postăvarul, pe pârtiile Kanzel, în prima parte a pârtiilor Lupului și Sulinar, pe pârtiile Ruia și Drumul Roșu. Temperaturile ridicate nu ne-au permis producerea de zăpadă artificială în partea inferioară a masivului. Dar suntem în perioada sărbătorilor de iarnă și dacă vremea a permis să pregătim domeniul schiabil în partea superioară, acest lucru l-am făcut și îl punem la dispoziția turiștilor. Stratul de zăpadă în zona amenajată este de 40 de cm. Din informațiile pe care le avem până în acest moment, temperaturi scăzute vor fi abia după 1 ianuarie 2016. Suntem pregătiți cu 120 de lăncii pentru produs zăpadă artificială și 24 de tunuri, care sunt poziționate și pregătite să producă zăpadă artificială pe tot domeniul schiabil, atunci când temperaturile vor permite acest lucru. Deocamdată s-a putut face zăpadă artificială în partea superioară a muntelui", a spus Miklos Sandor Gantz, citat de Agerpres.

Din cauza lipsei zăpezii în stațiune, deschiderea oficială a sezonului de schi 2015-2016 se amână pentru luna ianuarie 2016, a mai spus Gantz.

El a adăugat că primăria a încheiat două parteneriate, unul cu societatea care se ocupă de toate instalațiile de transport pe cablu în Poiana Brașov și unul care se ocupă de pregătirea domeniului schiabil.

Începând de marți, telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia care deservesc Domeniul schiabil sunt la dispoziția turiștilor, a mai precizat administratorul public al Brașovului.

Potrivit reprezentanților Asociației de Promovare Turistică din Poiana Brașov, peste 70% din cele 5.000 de locuri de cazare din stațiune sunt ocupate pentru petrecerea Crăciunului și 100% pentru petrecerea Revelionului 2016.

 

×
Subiecte în articol: poiana brasov schi partie
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close