Antena 3 CNN Actualitate Vești noi despre candidatura lui Kovesi la funcția de procuror şef european. Cum au decurs negocierile

Vești noi despre candidatura lui Kovesi la funcția de procuror şef european. Cum au decurs negocierile

Vești noi despre candidatura lui Kovesi la funcția de procuror şef european. Cum au decurs negocierile
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mar 2019   •   18:28

Miercuri, la Strasbourg, a avut loc a nouă rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european. Negocierile au avut loc prin videoconferință Bruxelles - Strasbourg. 

Jurnalista Sabina Iosub a declarat în exclusivitate, pentru Antena 3, că reprezentanții celor două instituții nu au ajuns la un numitor comun. 

A fost a doua rundă de negocieri în cadrul căreia atât reprezentanții Parlamentului European și cât reprezentanții Consiliului Uniunii Europene au pus pe masă ceea ce înseamnă viziunea lor despre felul în care ar trebui să arate această funcție de procuror șef european, cum ar trebui să fie cel care o manageriază, dar și cum ar trebui să instituția în sine să funcioneze.

Mare parte din discuție a fost axată pe această zonă și mai puțin pe calitățile celor doi care candidează. 

Este cea de-a doua rundă. Precedenta a fost pe 20 martie și mai sunt programate două pe 4 și 10 aprilie. În cazul în care nu se ajunge la niciun rezultat, tot subiectul va ajunge pe masa viitorului Parlament European.

×
Subiecte în articol: Kovesi vesti candidatura negocieri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close