Vești proaste de la OMS. S-au oprit studiile clinice pentru tratamentul împotriva COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii

de Cristina Tudorache    |    05 Iul 2020   •   12:00
Vești proaste de la OMS. S-au oprit studiile clinice pentru tratamentul împotriva COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii Hepta

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a luat decizia de a opri studiile clinice referitoare la folosirea medicamentului pentru malarie hidroxiclorochină şi a combinaţiei de medicamente pentru HIV lopinavir/ritonavir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi. Decizia vine după ce cercetătorii au descoperit că acest tratament este ineficient și nu reduce mortalitatea în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Rezultatele interimare ale studiului clinic au arătat că hidroxiclorochina şi lopinavir/ritonavir au redus foarte puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu tratamentele standard. „Investigatorii din studiile de solidaritate vor întrerupe studiile imediat”, a anunţat OMS într-un comunicat.

Cu un pas mai aproape de tratamentul împotriva COVID-19

Comisia Europeană a aprobat, vineri, folosirea tratamentului Remdesivir, după ce s-a dovedit că scurtează durata spitalizării. „Protecţia sănătăţii publice este o prioritate-cheie a CE şi, ca atare, datele privind Remedesivir au fost evaluate într-un interval de timp excepţional de scurt prin intermediul unei proceduri de examinare continuă, o abordare utilizată de EMA în situaţii de urgenţă în materie de sănătate publică pentru a evalua datele pe măsură ce acestea devin disponibile”, a arătat CE.

De la începutul pandemiei, în lume, s-au înregistrate peste 10,9 milioane de cazuri Covid-19. Doar în ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 210.000 de cazuri noi. Coronavirusul a provocat peste jumătate de milion de decese în întreaga lume, 5.134 dintre aceste decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Parteneri
x close