Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste pentru angajații din primării. Se anunță restructurări

Vești proaste pentru angajații din primării. Se anunță restructurări

Din cauza bugetelor mai mici pentru 2021, unii primari și șefi de consiili județene anunță restructurări, pentru că au visteriile goale și nu mai pot plăti salariile. Spun că preferă să investească în proiecte de infrastructură pentru localităţile pe care le conduc.

Vești proaste pentru angajații din primării. Se anunță restructurări
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    12 Ian 2021   •   07:00

Primarul din Târgu Jiu a descoperit anul acesta că are în subordine doi şefi care răspund de parcările din oraş. Suprize de acest gen sunt și la alte servicii ale instituţiei, unde numărul persoanelor care ocupă funcţii de conducere s-a triplat în ultimii ani, potrivit stirileprotv.ro.

”Dispar funcţii de conducere, cel puţin pentru anul 2021, pentru că reorganizarea şi restructurarea se va face în fiecare an de acum înainte pe baza calificativelor primite”, afirmă Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu

Potrivit acestuia, se vor face economii la bugetul local de peste un milion de euro, bani ce ar putea fi investiţi în diferite proiecte ale oraşului.

Şi la Consiliul Judeţean din Iaşi se vor face disponibilizări. Dintre cei aproximativ 10.000 de salariați, aproape un sfert şi-ar putea pierde locurile de muncă.

”Noi încercăm să eficientizăm, să facem că activităţile să nu fie redundante, să facem că toate atribuţiile pe care le avem în codul administrativ să fie acoperite, să fie acoperite cu direcţii şi servicii performante”, a spus Marius Danga, vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Iaşi.

Și în Primăria Marghita ar urma să se facă dispoibilizări și aproximativ 20% dintre angajaţi să părăsească instituţia. În plus, potrivit sursei citate, edilul ar avea în plan o scădere a salariilor consilierilor cu 10 procente.

”Trebuie să raportăm câţi bani ne intră în instituţie şi cât s-a cheltuit pe salarii. Iar al doilea principiu este comasarea atribuţiilor. Se face o economie de 370.000 de euro la bugetul local”. a declarat Marcel-Emil, primarul Municipiului Marghita.

Și în judeţul Bihor din toamnă şi până acum au avut loc trei reduceri de personal. Numai de la Direcţia de Asistenţă Socială, în jur de 130 de oameni au plecat.

×
Subiecte în articol: restructurari primarie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close