Antena 3 Actualitate Veşti proaste pentru Băsescu. Ponta nu poate anula OUG în timpul vacanţei parlamentare

Veşti proaste pentru Băsescu. Ponta nu poate anula OUG în timpul vacanţei parlamentare

de L.D.    |    11 Iul 2012   •   22:27
Veşti proaste pentru Băsescu. Ponta nu poate anula OUG în timpul vacanţei parlamentare

Premierul Ponta a declarat că Guvernul nu poate modifica Ordonanţa de Urgenţă privind referendumul, deoarece nu are dreptul să emită noi ordonanţe de urgenţă în perioada vacanţei parlamentare. Acesta a adăugat că Parlamentul ar urma să pună în acord legislaţia cu decizia CC, scrie Mediafax.
   
"Nu pot anula ordonanţa, pentru că în vacanţa parlamentară nu am voie să dau ordonanţe de urgenţă. Sper însă ca, poate chiar luni, Parlamentul să se reunească şi să pună legislaţia în acord cu decizia Curţii Constituţionale", a spus Ponta.
   
Conform procedurii, o ordonanţă de urgenţă poate fi anulată cu un act normativ de putere juridică cel puţin egală.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face un apel la Guvern "să fie cinstit", menţionând totodată că a văzut cum premierul Victor Ponta "a mutat necinstea până la Bruxelles" şi explica faptul că "trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în claritate condiţiile impuse de CC".
 
"Am văzut azi cum domnul Ponta a mutat necinstea până la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni cu care discuţi cum discută el în PSD, necinstit adică, le explica că trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în claritate condiţiile impuse de CC", a mai spus el.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close