Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste pentru bugetari! Zeci de mii de angajați vor fi concediați

Vești proaste pentru bugetari! Zeci de mii de angajați vor fi concediați

Vești proaste pentru bugetari! Zeci de mii de angajați vor fi concediați
05 Noi 2018   •   09:18

Vin veşti proaste pentru bugetari. 10.000 de angajaţi de la stat vor fi concediaţi până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor.

Sunt vizati, in primul rand, angajatii ANAF, urmati de cei din Palatul Parlamentului. Mai mult, si miniştrilor li s-a cerut să vină cu o schemă de reducere a personalului de 5%.

Conform unor informații neoficiale, ministerul Finanțelor analizează că în jur de 10.000 de salariați din administrația publică centrală să fie disponibilizați până la finalul anului sau la începutul anul viitor. 

Ceea ce știm până acum este că în jur de 5000 ar urma să plece de la ANAF din cei aproape 30.000 care sunt în total. Și vreo 350 de anagajați ar urma sa plece și în Parlament. Ba mai mult, miniștrii trebuie să vină cu o schema de reducere a personalului de 5%. 

Deja de la ministerul Muncii au fost reduse 20 de posturi, urmeaza și de la ministerul Transporturilor să plece cam 40 de oameni.  

Ministerul Finanțelor ar vrea să economisească în jur de un miliard de lei doar din reducerea posturilor din administrația publică centrală. 

×
Subiecte în articol: bugetari angajati concedieri
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close