Antena 3 CNN Actualitate Veşti proaste pentru cei care vor să-şi ia o casă. Ce s-a întâmplat cu prețurile

Veşti proaste pentru cei care vor să-şi ia o casă. Ce s-a întâmplat cu prețurile

Ritmul de creştere a preţurilor de pe piaţa rezidenţială autohtonă a accelerat faţă de anul trecut, arată un studiu realizat de Imobiliare.ro, ceea ce aduce veşti proaste pentru cei care doresc să îşi cumpere o casă.

Veşti proaste pentru cei care vor să-şi ia o casă. Ce s-a întâmplat cu prețurile
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Dec 2019   •   09:15

Astfel, la nivelul trimestrului al patrulea din 2019, locuinţele (atât apartamente, cât şi case) sunt cu 7% mai scumpe decât în urmă cu un an. Spre comparaţie, în perioada similară din 2018, diferenţa de preţ la 12 luni se situa la 5,3%. 

Evoluţia a fost diferită atât în funcţie de oraş, cât şi în funcţie de segmentul analizat: în Capitală, ritmul de creştere a preţurilor s-a dublat comparativ cu 2018 pe piaţa veche, însă s-a menţinut relativ constant pe cea nouă; în restul ţării, avansul este de peste două ori mai mare pe segmentul vechi şi, respectiv, de aproape cinci ori mai mare pe segmentul nou. 

Astfel, locuinţele vechi au consemnat un plus de 9% în Bucureşti, faţă de 6% în restul ţării; unităţile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat cu 8% în Bucureşti şi, respectiv, cu 10% în restul ţării. Spre comparaţie, în ultimul trimestru din 2018 locuinţele vechi erau cu 4,6% mai scumpe în Capitală şi, respectiv, cu 2,6% în rest, iar cele noi erau cu 9% mai scumpe în Bucureşti şi cu 2,1% în restul ţării.

Continuarea pe Adevarul.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close