Antena 3 Actualitate Veşti proaste pentru coloneii lui Oprea. Pot fi chemaţi pentru pregătire şi mobilizaţi în caz de război

Veşti proaste pentru coloneii lui Oprea. Pot fi chemaţi pentru pregătire şi mobilizaţi în caz de război

26 Iun 2012   •   16:22
Veşti proaste pentru coloneii lui Oprea. Pot fi chemaţi pentru pregătire şi mobilizaţi în caz de război
Sursa foto: Foto: Mediafax

Persoanele care au beneficiat de grade în rezervă pot fi chemaţi la unităţile militare pentru perfecţionarea pregătirii ori de câte ori este necesar, putându-se, totodată, să li se solicite prezenţa la mobilizare în caz de război, a declarat, marţi, ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu, informează Mediafax.

"Este bine de reţinut că cei care beneficiază de grade în rezervă fac obiectul perfecţionării pregătirii prin activitatea de pregătire a rezervei şi pot fi chemaţi la unităţi pentru pregătire ori de câte ori e necesar pentru a ajunge la nivelul de pregătirtre minimală necesar ca să-şi îndeplinească funcţiunile pe care le au conform statelor de mobilizare. (...) Pot avea surpriza să îmbrace uniforma în caz de criză sau război, iar neprezentarea la mobilizare e faptă penală", a spus Dobriţoiu.
   
Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, că a înfiinţat, la nivelul ministerului, o comisie care va analiza fiecare caz de înaintare în grad a ofiţerilor superiori din cele 2.767 făcute în perioada 2010-2012, precizând că nu toate au fost făcute în mod oneros.
   
Dobriţoiu a precizat că, la finalul acestei analize, va organiza o conferinţă de presă şi va înmâna presei un tabel cu numele persoanelor care au beneficiat de avansări în mod oneros.
   
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în perioada 2010-2012 au fost înaintaţi în grad 2.767 de ofiţeri în rezervă.
   

×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu unitate militara
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close