Antena 3 CNN Actualitate Veşti proaste pentru români. Anul viitor aduce scumpiri în lanţ

Veşti proaste pentru români. Anul viitor aduce scumpiri în lanţ

Veşti proaste pentru români. Anul viitor aduce scumpiri în lanţ
de M.T.    |    05 Noi 2013   •   07:52

2014 se anunţă un an greu pentru români. Guvernul va introduce noi taxe, ceea ce însemnă şi scumpiri în lanţ. Fiecare român va plăti mai mult pentru benzină, curent, gaze şi alimente.

Singurii care vor primi o compensaţie pentru aceste scumpiri sunt cei plătiţi cu salariul minim, care va ajunge la 900 de lei până în iulie 2014.  Chiar şi aşa, creşterea va fi valabilă doar în cazul anumitor categorii de bugetari.

Carburanţii se vor scumpi cu aproape 30 de bani pe litru. Scumpirea la pompă ar putea fi şi mai mare, în condiţiile în care executivul anunţă şi un impozit pe reţelel de petrol şi produse rafinate.

Din acelaşi motiv se vor scumpi curentul şi gazele şi de aici implicit şi alimentele şi tot ceea ce vor cumpăra românii.

Singurii care vor primi o compensatie pentru aceste scumpiri sunt cei plătiti cu salariul minim. Acesta va creşte în două tranşe, iar până în iulie 2014 va ajunge la 900 de lei. Creşterea va fi valabilă insa doar în cazul anumitor categorii de bugetari. 

Creşterea salariului minim va determina şi majorarea amenzilor rutiere. Şi asta pentru că punctul de amendă este de 10% din salariul minim.

Contribuţiile la Asigurarile Sociale ar urma să scadă cu 5% din iulie 2014. Posibila reducere a CAS se aplică însă angajatorului, iar salariatul nu are nicio garanţie că va primi vreun ban în plus la salariu.

Bugetul de stat pe 2014 va fi finalizat cel mai tarziu săptămâna viitoare, a anunţat premierul Vctor Ponta, iar mai apoi va ajunge în Parlament unde va fi supus votului. 

×
Subiecte în articol: scumpiri carburanti Victor Ponta buget2014
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close